Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Berlaar-Nijlen en inspectiediensten controleren Take-Awayzaken : zwartwerk, zonder FAVV-vergunning, slechte hygiëne, fraude

politie Berlaar-Nijlen rr

Donderdagavond controleerde lokale politie Berlaar-Nijlen samen met de bijzondere inspectiediensten 10 take-away horecazaken in Berlaar en Nijlen. 

"Tijdens deze controles stelden ze heel wat inbreuken vast.", zegt Dirk Van Peer, korpschef.  " In Nijlen controleerden ze 6 zaken en betrapten er 4 werknemers op zwartwerk. Eén uitbater had géén vergunning om voedsel te verkopen (red. FAVV-vergunning).

In een andere zaak stelde de voedselinspectie een gebrekkige hygiëne vast. De uitbater kreeg er voorwaarden opgelegd. 

 

'Verzegeling diepvriezer : voedsel onmiddellijk vernietigd'

 

In Berlaar controleerden de diensten 4 handelszaken. Ze betrapten één werknemer op zwartwerk en verbaliseerden 2 zaken op gebrekkige hygiëne.

In één daarvan verzegelde de voedselinspectie een diepvriezer en moet het voedsel onmiddellijk vernietigd worden.  Ook deze zaken krijgen verdere voorwaarden opgelegd om zich in regel te stellen. 

De economische inspectie stelde in meerdere zaken PV’s op wegens foutieve afficheringen en prijsaanduidingen.

Voor de actie zette de politie, de economische inspectie, de inspectie sociale zekerheid en de inspectie voor de voedselveiligheid, een 15-tal medewerkers in."

Take Away Nijlen Baskent

Take Away Nijlen Baskent - foto rr

politie Berlaar-Nijlen rr

Deel dit artikel